Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

HUNAGI

Feliratkozás HUNAGI hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 40 perc 59 másodperc

HUNAGI 1% adófelajánlás 2019

sze, 02/13/2019 - 16:45
Tisztelt HUNAGI tag és térinformatika iránt elkötelezett szimpatizáns!

A HUNAGI vezetősége szeretné megköszönni tagjainak és a térinformatika irán elkötelezett támogatóinak a 2018. évben személyi jövedelemadójukból a Társaság részére felajánlott  támogatást.

Arra kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy idén is támogassák a HUNAGI-t adójuk 1%-nak részünkre történő felajánlásával. Kérjék meg erre családtagjaikat, barátaikat is. Ezzel jelentős mértékben segítenék Egyesületünk működését, és hozzájárulnának ahhoz, hogy tartalmasabb programokat tudjunk tagságunk számára szervezni.

Adószámunk: 18243998-2-42, Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI)

Köszönettel,
A Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI)  vezetősége

Tags: SZJA 1%

Százéves az önálló magyar katonai térképészet

h, 02/04/2019 - 12:11

Az önálló magyar katonai térképészet megalakulásának századik évfordulóját ünnepelték a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban február 1-jén. A centenárium alkalmából a köztársasági elnök csapatzászlót adományozott az MH Geoinformációs Szolgálatnak (MH GEOSZ). Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott ünnepi beszédet.

 

Benkő Tibor ünnepi beszédében fontosnak nevezte, hogy a katonai térképészet a polgári életben is kivívja az elismerést, – mint mondta – a civil társadalmat is segítenie kell. A katonai térképészet sokkal többre érdemes, sokkal több képessége van, mint amit kiaknáznak – hangsúlyozta a miniszter.

 

 

Kiemelte: “a Magyar Honvédség az utolsó bástyája az országnak”. Ezért fontos, hogy meglegyenek önálló képességei, mint a katonai térképészet, a katonai meteorológiai szolgálat, amelyek akkor is ott vannak, amikor más már nincs.

A miniszter beszédében alapvető problémának nevezte, hogy a térképek alkalmazóinak nincs meg a megfelelő tudása. Mint mondta, manapság az emberek rábízzák magukat a technológiára, az eszközökre. Miközben ismert, hogy kibertámadással milyen könnyű az informatikát lebénítani. Könnyen bajba kerülhet az ember, ha fejben nincsenek meg az alapok – emelte ki Benkő Tibor.

Az önálló magyar katonai térképészet 1919. február 4-én alakult meg.

A jubileumi évforduló tiszteletére Áder János köztársasági elnök csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálatának. Az ünnepségen felolvasták az erről szóló köztársasági elnöki parancsot is, melyben Áder János többek között azt hangsúlyozta: a katonai térképészek úgy ismerik a látható világot, ahogy senki más.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter mulasztásuknak nevezte, hogy a katonai térképészet száz év után kapta meg első csapatzászlóját, pedig már korábban megérdemelte volna.

Kiemelte, a Magyar Honvédség vérzivataros időszakon haladt keresztül a történelemben, melyen a katonai térképészet is követte. A miniszter beszédében köszönetét és elismerését fejezte ki mindenkinek, akik a katonai térképészet működésében részt vettek.

Benkő Tibor elmondta: a Magyar Honvédség jelentős átalakuláson megy keresztül. Központi támogatást kapnak, a legkorszerűbbre cserélik katonai eszközeiket. Azt mondta, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programnak része a katonai térképészet is.

– MTI –

Részletek: https://honvedelem.hu/114456_100_eves_az_onallo_magyar_katonai_terkepeszet

 

Megtartotta első plenáris ülését a Mesterséges Intelligencia Koalíció

cs, 01/03/2019 - 12:38

Megtartotta első plenáris ülését a Mesterséges Intelligencia Koalíció

 

Megduplázta, 124 tagra bővítette taglétszámát az egy hónappal ezelőtti alakulás óta az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére a Digitális Jólét Program (DJP) keretében létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció). A koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon – mondta el meg-nyitó beszédében Palkovics László miniszter. Az MI Koalíció első plenáris ülésén megvá-lasztotta a nyolcfős elnökséget, és döntött a szakmai munkacsoportok létrehozásáról.

„A Mesterséges Intelligencia nem maga a cél, hanem egy stratégia, egy eszköz a társadalmi-gazdasági céljaink megvalósításához. Az MI koalíció feladata nemcsak az európai szintű előrelépéshez szükséges versenyképes területek beazonosítása, hanem hogy mindenkit felkészítsen Ma-gyarországon a mesterségesintelligencia-alapú megoldások elfogadására” – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az első plenáris ülésen. Majd hozzátette: az MI koalí-ció különböző problémakörök megvitatásához és a széles körű együttműködési lehetőségek megteremtéséhez biztosít fórumot, amelyben a kormány jogalkotási folyamatok felgyorsításá-ban nyújt segítséget.

„Mély meggyőződésem, hogy Magyarország a technológiai újítások terén már eddig is sokat adott és a jövőben is sokat tud adni a világnak. Ha egy vállalkozás, egy kormányzat vagy akár egy nemzetgazdaság jó ütemben és jó logikában kezd el foglalkozni egy olyan horderejű technológiai és üzleti innovációval, mint a mesterséges intelligencia, akkor esélyt teremt magának, hogy évtizedes hátrányt dolgozzon le – vagy évtizedes előnyt szerezzen versenytársaival szemben” – emelte ki Jakab Roland, a Koalíció elnöke.

Az MI Koalíció nyolcfős elnökségének tagjává választották Dr. Parragh Lászlót, a Magyar Keres-kedelmi és Ipari Kamara (MKIK) elnökét, Hetényi Márkot, az MKB Digitális stratégiai vezérigaz-gató-helyettesét, Szigeti Ádámot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért fele-lős helyettes államtitkárát, Kishonti Lászlót, az AImotive Zrt. vezérigazgatóját, Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál ügyvezetőjét, Laufer Tamást, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSz) elnökét és Dr. Charaf Hassant, a BME Automatizálási és Alkalmazott In-formatikai Tanszékének vezetőjét.

A plenáris ülésen hat szakmai munkacsoport létrehozásáról döntöttek a tagok: az MI stratégia kidolgozására, technológia és biztonsági témakörben, adatipar és adatvagyon, szabályozási és etikai keretek, alkalmazások és piacfejlesztés, nemzetközi kapcsolatok, valamint az oktatás és tudatosítás témakörében.

Az MI Koalíció 124 alapító tagjának listája itt érhető el.

Budapest, 2018. november 29.

INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM

 

 

Tags: mi koalíció