Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Rólunk

Cégünket, az Erda Kft.-t 2000. februárjában, 100%-ban belföldi magánszemélyek alapítottuk.  Jogelődünk az Erda Bt. 1992-ben alakult, és a Kft. bejegyzésével megszűnt. Tevékenységi körünkbe tartozik a térinformatikai szolgáltatás- fejlesztés. Főtevékenységünk mellett a térképdigitalizálás, építészeti homlokzatfelmérés, régészeti dokumentációk készítése, IT tanácsadás és egyéb szoftverfejlesztési munka is megtalálható. Több, mint két évtizede készítünk moduláris térinformatikai megoldásokat. Ügyfélkörünk széles skálán mozog: az UNESCO-tól a hazai önkormányzatokig és a közmű cégekig, akiknek sikerült megfelelő és költséghatékony megoldást kifejlesztenünk.Célunk, hogy megrendelőinknek a lehető legkisebb költségen a lehető leghatékonyabb rendszert készítsük el. Munkánk során mindent elkövetünk, hogy partnereink bizalmát napról napra újra kivívjuk és megőrizzük.

Idézet egy felhasználónk leveléből: "Megnéztem és gratulálok. Szép munka, és ami manapság nem minden esetben igaz, hogy minden működik is úgy, ahogyan a help-ben le van írva. De anélkül is minden kitalalható, mert logikus és magától értetődő minden funkció."

Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz meg, felépítését az "Azért fizet, amit használ" elv határozza meg. A rendszer a különböző térinformatikai feladatokhoz - akár a felhasználó által is - tetszőlegesen hozzáigazítható. Ez biztosítja mind a profitorientált, mind a non-profit cégek számára a rugalmas használhatóságot.

Az utóbbi években, a korábbi tapasztalatok figyelembevételével, kifejlesztettünk egy az ErdaGIS rendszerhez kapcsolódó webes alkalmazást is, a MAPSERVER szabad forráskódú rendszeren. Ez az alkalmazás képes nagy mennyiségű vektoros, raszteres és leíró adat távoli megjelenítését biztosítani, több felhasználó egyidejű kapcsolódása esetén is. Ehhez, kliens oldalon, elegendő a web böngésző használata!

Korábbi munkáink:

 • 1992-93: A régészet "papíralapú térinformatikai rendszerének" lecserélése a szakma egyik első digitalis megoldására. A Zoning Environmental Management Plan (ZEMP) keretében megalkottuk az Angkor Nemzeti Park Bentley Microstation-alapú térinformatikai rendszerét melyet az UNESCO és a Királyi ANGKOR Alapítvány finanszírozott.

 • 1992-95: Térinformatikai adatbázis létrehozása a "Velencei Tó és a Balaton nádasminősítése" c. kutató programhoz.

 • 1993. évtől Az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszának régészeti leletmentéséhez készítettünk térinformatikai adatbázist a győri Xantus János Múzeum részére. Ez volt az első ilyen régészeti alkalmazás Magyarországon, melyet büszkén szponzoráltunk, aktívan segítve régészeti kutatásokat.
  További régészeti munkáink:
  - Zalalövőn a Municipium Achium Salla ásatásának számítógéppel segített dokumentálása
  - Olaszországban a San Potito-ban található ókori római villa feltárásának térinformatikai doku- mentálása.
  - Egyiptomban a TT32-es Dzsehutimesz és a TT184-es Nefermenu thébai nemesi sírok számítógépes dokumentálásában vettünk részt és elkészítettük még a Hatsepszut királynő halotti temploma mögötti sziklafal és az I. Széti fáraó szarkofágtereme mennyezetének felmérését fotogrammetriai módszerrel.

 • 1996 és 1998 között cégünk különböző építészeti, fotogrammetriára alapuló feladatokban működött közre, többek között a Magyar Zeneakadémia (1996) és a budapesti Körössy Villa felmérését végeztük el. A Körössy Villa felujítása 1999-ben Budapesti Építészeti Nívódíj Emlékérmet kapott.

 • 1998-tól: Cégünk analitikus fotogrammetrikával kapcsolatos szoftvermegoldásokat szállított, valamint oktató kurzusokat tartott az Eurosense Kft-nek.

 • Számos hazai geodéziai cég alvállalkozójaként részt vettünk a Nemzeti Kataszteri Program keretében elnyert több város DAT szabályzat szerint elkészített digitális térképének, és az arról készített DAT adatcsere formátumnak az előállításában. Ezek közül kiemelkedik: Székesfehérvár kül- és belterülete, valamint Nyíregyháza belterületi térképe. A munkákhoz kifejlesztett MS-DAT térinformatikai rendszer kizárólagos továbbfejlesztési és forgalmazási jogát 1999. év közepétől átvettük a Geodézia Rt.-től.