Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Szelestei Arborétum webes térinformatikája

Szelestei Arborétum webes térinformatikája

Az arborétum térinformatikai rendszerét a Kádi Bt. megbízásása alapján, a Szeleste Község Önkormányzata részére fejesztett, ErdaGIS rendszerben átadott adatok alapján készítettük el 2013 évben.

 Jelenleg a rendszer az alábbi adatszolgáltatásokra alkalmas amelyek feltöltése nem teljeskörű:

 • A zöldfelületekről és a rajta található műtárgyakról, parki elemekről (mekkora a zöldfelület, milyen összetételű és milyen állapotban van)
 • fasorokról (nagyságáról, fajonkénti összetételéről, egészségi állapotáról, elvégzett és elvégzendő ápolási munkáiról).
 • A felszín feletti és felszín alatti közművek nyomvonaláról (közmű üzemeltetőtől beszerzett digitális közmű alapérkép alapján) illetve a felszín feletti közmű létesítményekről a parkelemekhez viszonyítva
 • Lekérdezés eredményeinek megjelenítéseA nyilvántartás alapján meghatározható a növényzet forintban kifejezett értéke. A zöldfelületi vagyontárgyak tényleges értéken való nyilvántartása (játszótéri eszközök stb.). A környezetvédelmi törekvések hatékony, közgazdaságilag is meghatározható támogatása érvényesül.
 • A nyilvántartás digitális adattartalma számítógépes feldolgozásra és térinformatikai megjelenítésre alkalmas, a településirányítási térinformatikai rendszer nagyságrendekkel csökkenti a hivatali munkák időigényét és növeli a jó minőségű eredmények elérését. A hivatali munka hatékonyságát növeli
 • A szélsőséges időjárás (szél, jégeső, stb.) által okozott károk állapotfelmérése után a helyreállítási költségek pontos meghatározása. A zöldvagyonban ill. egyéb parkelemekben keletkezett rongálási károk pénzbeli értékének kifejezése stb.
 • Digitális térképi tartalmánál fogva tervezésre és részletes szakági nyilvántartásra is alkalmas.
 • A meglévő adatok rendszerbe illeszthetők, naprakészek, folyamatosan frissíthetők és a továbbfejlesztés lehetőségének biztosításával bármely szaknyilvántartás tartalmával bővíthetők - így elkerülhető a párhuzamos nyilvántartások és tervezési térképek készíttetése, s ezzel jelentős költségeket takarít meg az tulajdonosoknak. A közeljövőben a zöldfelületek, parkok fejlesztéséhez, annak pályázati feltételeként szükséges hatástanulmányok, megvalósíthatósági vizsgálatok, elvégzéséhez kell annak ismerete, hogy milyen a fejlesztendő terület jelenlegi állapota.
 • Szelestei arborétum egy adatlapja

  Pontos adatokat szolgáltat az Önkormányzati ingatlanvagyon-nyilvántartáshoz. 

 • A zöldfelületi elemek számbavételéhez rendelkezésre álló adatforrások (földhivatali nyilvántartások, közműnyilvántartások, meglévő naturális adatok, ingatlanvagyon–kataszter, orto-fotók) és új felmérés alapján létre kell hozni az önkormányzat kezelésébe tartozó arborétum nagyságáról, összetételéről, állapotáról, kezelésének-fenntartásának ütemezéséhez pontos, naprakész adatokat tartalmazó teljes körű adatbázist.
 • Minden egyes fáról szakvélemény készül, képekkel, kezelési javaslatokkal. Ezen adatok és dokumentumok bekerülnek egy adatbázisba, ahonnan bármikor lekérdezhetővé válik

 

Az összefoglaló adatok jobb oldalon a "Statisztika" fülön találhatóak.

 

A rendszer külső ablakban ide kattintva: arboretum.szeleste.erda.hu vagy a webcímet a parancssorba beírva érhető el.

A szelestei arborétum webes rendszerünkhöz is megfejlesztettük az android app-ot.


A szelestei arborétum webes rendszerünkhöz is megfejlesztettük az android app-ot. Ha valaki ki akarja próbálni, akkor...

Közzétette: Erda Kft. – 2018. május 9.

 

Tisztelt látogató, ha felkeltettük érdeklődését rendszerünk iránt és további információkra van szüksége, kérjük keressen a weblapon megtalálható elérhetőségeink valamelyikén.

Hozzászólások

zabopeter képe

Tényleg jobban kiemeli a lényeget az új honlap. Egyből a példákon keresztül lehet ismerkedni egy-egy megoldási lehetőséggel. Az Arborétum Statisztika füle alatt majd sorolni lehet a statisztika változásait is. Illetve egyéb átfogó ismertetőket, leírásokat, kiadványokat lehet csatolni az arborétum egészére vonatkozóan.

További szépen sikerült alkalmazásokat kívánok a kedves munkatársaknak: Zabó Péter (Kádi 96 Bt. cégvezető)

vlaci képe

A honlap fejlesztőjeként nagyon örülök a pozitív visszajelzéseknek. Szerintem a jó tartalomkezelő rendszeren kívül az egyik legfontosabb tényező a tartalom, és ebben a tekintetben Gyuri nagyon jó munkát végez.

Valázsik László (Alfa 7 Bt.)