Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Temetőkataszter

Komplett térképes temetői nyilvántartások készítését vállaljuk internetes publikálással.

A könyvekből, rajzokból, fényképekből, ortofotókból történő adatbeviteltől, a különböző jogosultságokhoz kötött térképes és alfanumerikus internetes megjelenítésig nyújtunk temetőkkel kapcsolatos informatikai szolgáltatást. A nagy probléma itt a meglévő papír nyilvántartás és a temetői "terep"- közti ellentmondás feloldása. Erre sok idő megy el, és ezt 2 emberes élőmunka rendbe tenni. Mi ezeket a szolgáltatásokat akár havidíjas formában is nyujtjulk, kezdeti létesítési költségek nélkül.

A fenti képre kattintva megnyithatja a weblapot és annak térképes kereső menüpontjából indul rendsze- rünk.

A rendszert MapServer 6.x szabad forráskódú rendszeren fejlesztettük ki. Ez az alkalmazás képes nagytömegű vektoros, raszteres és leíró adat távoli megjelenítését biztosítani, sok felhasználó egyidejű kapcsolódása esetén is. Kliens oldalon elegendő csak a webböngésző alacsony internet sávszélesség mellett is, mert az adatforgalom jelentéktelen. A felülete magyar és angol nyelven elkészült, de tetszőleges nyelvre adaptálható. A rendszer általános kezelőfelületének leírása a főmenü  ErdaGIS.web  menüpontja alatt található.

Néhány képernyőfelvétel itt is megtekinthető:

Honvédtemető – Hősök Temetője; Debrecen

A temetőtérképen megjelenik a sír az azonosítójával (tábla.sor.sír formában), és a fejfa/sírkő elhelyezkedése is jelölve van a képen látható módon.

 

Az alábbi adatlap speciális felépítésű, de rugalmasan alakítható természetesen az 1999. évi XLIII. Törvény 18. § szerinti és a 145/1999. Korm. rendelet az ezt módosító 121/2005 Korm. rendelet 13. § szerinti nyilvántartó könyv adataihoz is. A lekérdezés rendezettségétől függően nyomtatható a nyilvántartókönyv, táblakönyv, sírboltkönyv.

Minden elhunytról az alábbihoz hasonló adatlap jeleníthető meg és nyomtatható ki.

Temető adatlap
 

Az alfanumerikus adatok feltöltése általában egy előkészített üres exceltáblázatba célszerű. Különleges esetekben pl. a debreceni zsidótemető, a héber/magyar nyelven is megoldott az adatok feltöltése és kezelése. Az ellenőrzések elvégzése és az adatok véglegesítése után, a változásvezetés folytatható az eredeti táblázatban, időnként frissítve a webes adatokat, de közvetlenül a webes adatbázisban is végezhető megfelelő jogosultságokkal.

Tervezhető a sírhely megváltás, mert a lejárat időt figyeli a rendszer.

Ha a temetőüzemeltető digitális számlázási rendszere képes adat exportra, amely tartalmaz olyan azonosítókat, amelyek alapján a két rendszer összekapcsolható, akkor onnan adatáttöltés és szinkronizálás lehetséges.

Néhány általános útmutatást a rendszer használatával kapcsolatban, és a folyamatban lévő temetős munkáinkat megtalálja itt:


Tisztelt látogató, ha alkalmazásunk felkeltette az érdeklődését és több információra van szüksége, kérjük keressen bennünket itt: