Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Balatongyörök Önkormányzatának webes térinformatikai rendszere

Ez egy olyan önkormányzati rendszerünk amibe a temetőkatasztert is beleintegráltuk.

A temető HRSZ-ével paraméterezetten indítva rögtön a temetőre ablakol a rendszer:
http://balatongyorok.erda.hu?hrsz=101/1

A sírok 1:1000-es nagyításnál jelennek meg. A "Keresés" redőny alatt lehet különböző szempontok szerint keresni a temetőben.

Néhány általános útmutatás a temetővel kapcsolatban:

  • A webböngészőben a felugró ablakokat engedélyezni kell!
  • Az egyes funkciókhoz tartozó rövid útmutatás az ablak alsó középső részén lévő panelre kiíródik, ha az egér mutatót az adott ikon, menü fölé húzzuk, vagy felület fölé, amihez valamilyen parancs van linkelve.
  • A hősi halottak emléktábláit, ErdaGIS web sírhely ikonnal jelöltük amelyekre mutatva az emléktábla képe megjeleníthető.
  • ErdaGIS web temető keresésKereséseknél - név, sírhely, időpont - a rendszer a beírt karakterek egyezését figyeli a keresett szöveg elejével, és a találatokat egy felugró ablakban jeleníti meg. A találatokat sírhely, név és elhalálozás ideje szerint lehet rendezni. A találatokat a térképablakban keresztekkel is megjelöli.
  • Sírhelyre történő kereséshez az adott temetőben, a sírokra ránagyítva tájékozódhat az azonosítókról mert azok temetőnként különbözőek lehetnek.
  • A megjelenő adattartalom mennyisége jogosultsághoz kötött. A lakossági felhasználók csak egy szűkebb tartalmat látnak.
  • A lista egy sorára mutatva a térképen ráablakol a hivatkozott sírra és egyben nagyobb keresztel is megjelöli a kiválasztott sírt.
  • A lista elején lévő Adatlap megjelenítése vagy Kép megjelenítése ikonokra kattintva jeleníthető meg az adatlap és a fénykép. Minden elhunytnak van egy adatlapja és minden sírnak van egy fényképe, ezért az azonos sírban lévőknél ugyanaz a fénykép jelenik meg.
  • Ha a fényképet teljes felbontásban szeretné megtekinteni akkor jobb egérrel a Kép megjelenítése ikonra mutatva majd a legördülö menüben a "link meggnyitása..." választva a kép külön ablakban megjeleníthető, nagyítható, menthető.
  • Ha kérdése van a használattal kapcsolatban a jobb alsó kék fülön, akár azonnal is elérhet bennünket vagy üzenetet hagyhat nekünk.

 

A munkák jelenleg is folyamatban vannak. A rendezési terv  részletes lekérdezése feltöltés alatt van.

A rendszer külső ablakban ide kattintva, balatongyorok.erda.hu vagy a webcímet a parancssorba beírva érhető el.

   Régi térképek a településről.

Régi térképekHa a megjelenő  osztott képernyő egyik felén a „térképek” feliratú gombra való kattintás után beállítjuk a jelenkori térképet („open street map” vagy „HERE térkép (műhold)”), és a „történelmi térképek” csúszkát 0%-ra állítjuk, míg az osztott képernyő másik felén valamelyik történelmi térképet nyitjuk meg!


  Néhány kép az Balatongyöröki rendszerről:

Hozzászólások

FayDaniel képe


Mindjárt megnéztem a balatongyöröki temető feldolgozási rendszereteket.  Remek a név kereső, láttam mennyi Mikola van, Rákerestem, Fáy nem volt, pedig vannak a családban Mikolák. Nyílván nem kutatási mélységű információk kereshetők, de nagyon jól lehet vele tájékozódni, hozzátartozót keresni. Mi a menete egy ilyen munkának? Egyszeri ajánlat alapján megcsináljátok, és aztán mindig aktualizálják a havonta az anyakönyvek alapján?

Erda_admin képe


A nyilvántartást feltöltjük excelbe vagy megkapjuk digitálisan. Az utolsó temetőkről készült FÖMI ortofotóból digitalizáljuk a temetőtérképet és helyszíneljük. (Itt volt ennél jobb légifotó.) Elkészítjük a fényképeket az összes sírról, ez összevetjük a nyilvántartással és integráljuk a meglévő önkormányzati rendszerbe. Ezt időnként aktualizáljuk a könyvi nyilvántartás alapján.