Stádium - A DatView rendszer változásvezető modulja

A földhivatalok a DAT formátumú adatokat nem tudták kezelni. Erre lett kifejlesztve a DatView rendszer. A Stádium ennek az egyik modulja, ami a térképi és leíró adatok szerkesztésére szolgál.A DatView rendszer a DAT adatok megjelenítésére szolgál. Az adatokat azonban frissíteni kell a térképi és leíró adatok folyamatos változása miatt. Ez a feladat lett megoldva a Stádium rendszerrel, ami szorosan együttműködik a DatView rendszerrel.

 • A projektet finanszírozó szervezet megnevezése:

  Nemzeti Kataszteri Program Közhasznú Társaság

 • Kik képezik a célcsoportot? Kik a potenciális felhasználók?

  Körzeti földhivatalok

 • A projektben alkalmazott módszerek, megoldások, a közreműködők által elért eredmények

  A Stádium rendszer az ErdaGIS rendszeren épült fel. A DatView által egy meghatározott területről kiadott DAT adatcsere formátumú adatokat a Stádium beolvassa. A térképi és leíró adatok szerkesztése után a Stádium ellenőrzéseket végez (pl.: felületek zártsága, fekete keret, leíró adatok feltöltöttsége és bizonyos logikai kapcsolatok). Az esetleges hibákról nyomtatható l istát készít illetve a térképen megjelöli azokat. A hibák kijavítása után újból ellenőrzés következik. Ezt addig kell folytatni, amíg hibátlan lesz az állomány. Ezután a Stádium rendszer az adatokat DAT adatcsere formátumban kiírja, amit a DatView rendsze r beolvas.

  A Stádium tetszőleges számú változás egyidejű kezelésére alkalmas.

 • A projekt vagy a szervezet honlap-jának címe:

  www.erda.hu,
  www.geonet2000.hu

 • Közreműködő intézmények

  Nemzeti Kataszteri Program KHT 1131 Budapest, Rokolya u. 1-13.

  GeoNet2000 Informatikai Kft. 6630 Mindszent, Téglás u. 15.

  No-hau Kft. 1026 Bp. Harangvirág u. 8.

  Erda Kft. 1141 Bp. Gödöllői u. 145.

 • Kapcsolattartók:

  Vásárhelyi Norbert, Erda Kft. vezető fejlesztő, tel.:20-9361892, fax.:1-2232591 H-1141 Bp. Gödöllő i u. 145. E-mail: vasarhelyi@erda.h

 • Irodalom:

  A felhasznált programokról a www.erda.hu , valamint a www.bentley.hu és a www.microsoft.com honlapokon található további információ.